Royal van Lent (Feadship) takes delivery of Floor2Plan (in Dutch)

Royal van Lent (Feadship) takes delivery of Floor2Plan (in Dutch)

Royal van Lent kiest voor Floor2Plan

De applicatie Floor2Plan van het internationaal opererende bedrijf Floorganise stelt scheepswerven in staat projecten beter te plannen én te beheersen. Ook zorgt het voor een flinke besparing op de totale doorlooptijd en het benodigd aantal manuren. Werven die gebruik maken van Floor2Plan kennen een voorspelbaarder verloop van het dagelijkse werk en hebben meer grip op financiële projectprestaties. Sinds kort is het vooruitstrevende Royal Van Lent onderdeel van Feadship gestart met de tijdschrijfmodule uit de applicatie van het in Zwolle gevestigde Floorganise.

Bij veel werven is er een afstand tussen de praktische werkelijkheid op de werkvloer en de kennis aanwezig in de systemen op kantoor. Floorganise overbrugt deze afstand met scheepsbouwspecifieke tools en advies. Floor2Plan, een oplossing met verschillende modules, komt voort uit de scheepsbouw en wordt inmiddels wereldwijd ingezet. Er zijn al meer dan 300 schepen met deze tools gebouwd.

Op de foto links Gert-Jan Biersteker oprichter van Floorganise en rechts Jidde Hoogkamer procesmanager bij Royal van Lent. 

Royal Van Lent
Bij Royal Van Lent is men tevreden over de resultaten die met Floor2Plan worden behaald. Sinds de ingebruikname worden de taken van de vakmensen op de werkvloer zowel digitaal toegekend als verantwoord en goedgekeurd via Floor2Plan. Het effect is overtuigend: minder handwerk, een forse tijd- en papierbesparing en wekelijks inzicht in de gewerkte uren ver de honderden medewerkers op verschillende productielocaties. Jidde Hoogkamer, Procesmanager bij Royal Van Lent: “We hebben een tijd gezocht naar een digitaal urenregistratiesysteem dat werkbaar is voor ons. Dat vonden we bij Floorganise. Door de digitale touchscreens is Floor2Plan eenvoudig in gebruik, ook voor medewerkers die niet gewend zijn om veel met computers om te gaan. Het is ook efficiënter: voorheen waren we zo’n 2 FTE kwijt om circa 700 urenbriefjes per week te controleren en in te voeren. Dat is nu grotendeels verleden tijd: het proces verloopt volledig digitaal. Dankzij Floor2Plan kunnen we bovendien sneller en beter sturen op de uren, de planning en de totale doorlooptijd. We zijn erg tevreden over het systeem en de begeleiding van Floorganise.”

Floor2Plan
Floor2Plan is een toolset die geïntegreerde projectplanning en werkvloeraansturing mogelijk maakt voor scheepsbouwers. Het integreert met bestaande ERP-systemen en het aanwezige IT-landschap. Floor2Plan zorgt ervoor dat er papierloos gewerkt wordt. Elke uitvoerende afdeling ziet bovendien precies die informatie, die nodig is om prioriteiten te stellen en taakinhoud te bepalen aan de hand van de actuele stand van zaken voor gerelateerde taken en afhankelijkheden zoals materialen. Voor het project management wordt dagelijks de totale voortgang per project, de risico’s en de status van taken over alle afdelingen of zelfs subcontractors heen gepresenteerd. Dit geheel zorgt er voor dat eventuele risico’s eerder zichtbaar worden en stelt het management in staat te sturen op actuele cijfers en doorlooptijden. Het configureren van de applicatie op basis van de specifieke situatie van de werf tot en met de start van ingebruikname duurt normaliter zes weken.

Marten Schotanus begeleidde namens Floorganise de implementatie. “Royal Van Lent | Feadship is een professioneel bedrijf met een hoog ambitieniveau: alles draait om kwaliteit. Op basis van aanvullende eisen en wensen van de klant, hebben we Floor2Plan aangepast op de specifieke situatie bij Royal Van Lent. Het digitale tijdregistratiesysteem werd vlot omarmd.  Zo hoeven de productiemedewerkers niet meer te zoeken naar de juiste codes om uren op te boeken. Ook de nieuwe werf van Royal Van Lent in Amsterdam die in mei opengaat, gaat met Floor2Plan werken.”

Over Floorganise
Floorganise is een Nederlands bedrijf dat samenwerkt met toonaangevende scheepswerven in binnen- en buitenland. Wereldwijd gebruiken dagelijks duizenden mensen de tools van Floorganise om integrale planning, projectbeheersing en het efficiënt aansturen van de werkvloer mogelijk te maken. Sind begin dit jaar werken Floorganise en Nestix Oy, onderdeel van Hexagon PPM, vanuit een partnership samen aan het verstevigen van hun positie in de internationale scheepsbouwsector.