Free maturity Scan!

Scheepswerf Geertman
start digitalisering met Floor2Plan

Zwartsluis – Met ingang van heden gaat bij Scheepswerf Geertman digitalisering hand in hand met ambacht en vakmanschap. Sinds kort wordt namelijk het schrijven van uren, boeken van materialen en het plannen van klussen en projecten in Floor2Plan gedaan. Het voordeel is dat er altijd direct zicht is op de gemaakte uren en gebruikte materialen per klus en dat het dubbele werk van de papieren lijstjes voorgoed tot het verleden behoort.

Ambachtslieden ondersteund door digitalisering 

René Geertman is de vierde generatie die in het ruim 100 jaar oude familiebedrijf aan het roer staat en die met zijn ondernemerschap een uitgesproken visie heeft op de toekomst. ’’Wij zien door de tijd heen dat het karakter van onze klanten verschuift in de zin dat de waarde van een voorspelbaar project en een zekere doorlooptijd belangrijker wordt. Een scheepseigenaar is niet alleen schipper maar ook ondernemer. Om aan de vraag van vandaag en die van morgen te voldoen willen we de prestaties van onze werf verder ontwikkelen. Digitalisering biedt daarbij volop potentie zolang deze maar in staat is om zich aan te passen aan de processen en organisatie van onze werf. ‘’

Scheepswerfeigenaar René Geertman aan de helling waar vlakschade wordt hersteld (foto Floorganise)
Scheepswerfeigenaar René Geertman aan de helling waar vlakschade wordt hersteld (foto Floorganise)

Eenvoud in gebruik staat voorop 

Deze vraag past goed bij de expertise van Floorganise dat zich richt op het overbruggen van de afstand tussen kantoor en werkvloer van scheepswerven. ‘’Juist omdat Scheepswerf Geertman korte lijnen kent en kort op het werk zit betekent dit dat onze applicatie uiterst efficiënt en doeltreffend moet zijn wil het geschikt zijn voor gebruik door de lassers, ijzerwerkers en andere collega’s op en rond de werkvloer. Het eenvoudig en laagdrempelig houden voor de gebruikers daar lag in dit project de uitdaging voor ons’’, zo vertelt Ronald de Vries die namens Floorganise de coördinatie verzorgde. 

Functionaliteiten in gebruik 

Met de oplevering bij Scheepswerf Geertman wordt nu gepland in Floor2Plan waarbij klussen per project worden uitgezet in de tijd. De klussen, die voortkomen uit een bibliotheek met vaste werkzaamheden, worden actief gedistribueerd naar de werkvloer waar iedere medewerker zijn gewerkte tijd en gebruikte materialen zelf ingeeft op een touchscreen. Sturen op uren en klussen is daarmee mogelijk. Na een controleslag wordt van deze invoer automatisch een factuur aangemaakt in het boekhoudprogramma Exact. 

Perspectief 

‘’We zijn net begonnen met het in de praktijk te brengen, maar ik zie dat onze mensen het goed oppakken dus mijn gedachten gaan al stiekem uit naar een volgende stap. De mensen van Floorganise zijn erg flexibel en denken volop met me mee. Niet het product maar onze werf staat centraal in de oplossing merk ik. ‘’ zo vertelt René.

 

Over Scheepswerf Geertman

Scheepswerf Geertman is een familiebedrijf uit Zwartsluis met een historie van meer dan 100 jaar.  Er wordt gewerkt met allround specialisten die uiteenlopende klussen aankunnen en over veel ervaring beschikken met scheepvaart. Van moderne tot authentieke binnenvaart, van stuurwerkinrichtingen tot gecompliceerde (schade) reparaties.  Voor meer informatie zie ook : http://www.scheepswerfgeertman.nl/